Category Archives: Personalitete

Fjalimi i Robert Kenedit (Prill 1968)- Postuar Nga Libraria Universitare UBT

Robert F. Kennedy (1925-1968) Vëllai i presidentit John Kennedy. Ministër i Drejtësisë dhe prokuror. Pas vrasjes së vëllait kandidoi për në senatin amerikan dhe vuri kandidaturën e tij për president i Shteteve të Bashkuara të Amerikës. U qëllua në pesë qershor 1968 në hotel “Ambasador” në Los Anxhelos, gjatë një takimi me mbështetësit e tij. Vdiq pas dy ditësh në spital pas plagëve, në moshën 42-vjeçare.   Fjalimi i Robert Kenedit (Prill 1968) Nuk është një ditë për të bërë politikë. E kam Read More...