Category Archives: Veterinaria

10 Kafshët Heroike Të Kohrave

Qeni i Slitës Togo Në vitin 1925, difteria shpërtheu në fshatin e izoluar Nome, në Alaskë. Asnjë avion ose anije s’mund të çonte serumin atje, kështu që u vendos që të dërgoheshin skuadra me qen slite për shpërndarjen e medikamenteve për në vendin e ngrirë. Qeni i cili mori kreditet për shpëtimin e një qyteze dhe bëri një punë madhështore ishte Togo. Udhëtimi i tij në mes të stuhive, ishte më i gjati me 200 milje, përfshi edhe rreziqet Read More...