Pastro filtrat
Agroteknologji dhe Vecori te Prodhimit Foragjer – Andrea Shundi, Viktor Puka
Agrumet – Agr. Dod Jaku
Almanak I Fermerit Shqiptar – Idriz Xhomara
Alternativa te Energjise – Akademia e Shkencave e Shqiperise, Ilirjan Malollari dhe grup autoresh
Arkitektura Mjedisore- Sazan Guri
Atlas i Barerave te Keqija – Arben Mehmeti, Enver Sherifi, Adem Demaj, Rainer Waldhardt
Bazat e Virusologjise Bimore – Arben Myrta
Betejat Civile per Lumenjte e Eger -Sazan Guri
Bimë mjekësore dhe aromatike të Shqipërisë e vlerat e tyre- F.Plaku, A.Salillari, Z.Çullhaj
Bimet dhe Shqiptaret – Lufter Xhuveli
Bimët e Helmëta të Vendit Tonë- Xhafer Qosja
Bimet Mjaltore te Shqiperise – Instituti i Kerkimeve Biologjike, Kole Paparisto, Emin Balza
Bimet Vajore – Imer Rusinovci, Nikollaq Bardhi, Gjergji Mero
Biofizika e Mjedisit – Prof. Dr. Spiro Grazhdani
Bioprodhimtaria dhe fotosinteza- Efigjeni Kongjika, Stefo Kongjika
Bioteknologjia e Bimeve – Kulturat In Vitro – Prof. Dr. Efigjeni Kongjika, Dr. Zhaneta Zekaj, B. Shk. Elvira Çaushi, As. Prof. Dr. Iliriana Stamo
Bujqesia Biodinamike – Albert Kopali
Bujqësia dhe Veprimi agronomik në troje shqiptare- Andrea Shundi
Bujqesia e Qëndrueshme dhe problemi I saj në Shqipëri- Fran Gjoka
Bujqesia ne arberine e shek: XIII-XVII- Spiro Shkurti
Cilësitë agrofizike të tokave të Shqipërise dhe rrugët e permirësimit të tyre- Shyqyri Spaho
Demtuesit dhe Semundjet e Bimeve Aromatike e Mjekesore – Mihal Shyti, Nikollaq Bardhi
Diplomaci Mjedisi- Sazan Guri, Marianthi Guri, Aulent Guri
Druri i Bukës dhe i Historisë, Geshtenja – Idriz Xhomara
E Drejte Mjedisi- Sazan Guri, Marianthi Guri, Aulent Guri
Ekologjia – Prof. Asc. Luan Hasanaj, Prof. Asc. Sazan Guri
Energjitika dhe Mjedisi per Zhvillim te Qendrueshem – Akademia e Shkencave dhe e Ateve e Kosoves
Etnogastronomia Arbereshe – Prof. Dr. Andrea Shundi
Evolimi i bimeve te kultivuara – A. Salillari, N. Bardhi, A. Ibraliu, F. Elezi, A. Sota, M. Hyso
Fara dhe Teknologjia e Saj- Adem Salillari, Sami Hoxha, Hiqmet Demiri
Fiziologjia Mjedisore (Ekofiziologjia e pemeve) Pjesa e Pergjithshme – Prof. Dr. Endrit Kullaj
Flora Ekskursioniste e Shqiperise- Mustafa Demiri
Flora Ekskursioniste e Shqiperise – Akademia e Shkencave e Shqiperise, Jani Vangjeli
Fluturat e Shqiperise – Prof. Dr. Kastriot Misja
Foragjeret në Zonen e Ftohte – Andrea Shundi
Fotofizika e Porfirinave te Vlefshme ne Biologji – Marenglen Spiro, Fatbardha Babani, Odeta Cati
Frytet dhe Farat e Drureve dhe Shkurreve te Shqiperise – Ilia Mitrushi, Spiro Karadumi, Hajri Haska
Gjeografia Fizike e Shqiperise 1- Akademia e Shkencave
Gjeoteknika ne Teori dhe ne Praktike – Kadri Kamberi
Gruri I Forte- Foto Kashta, Vladimir Bano
Gruri- Zhaneta Xhomo, Alfred Xhomo
Importi i Mbetjeve -Sazan Guri Bej, Kalaja
Informacioni dhe Komunikimi në Bujqësi- Ago Nezha
Instituti i Misrit dhe i Orizit IMO – Shkoder nje Gjigand i Shkences Shqiptare – Prof. As. Dr. Zef Gjeta
Jete Agronomike – Prof. Dr. Andrea Shundi
Kerkimi shkencor dhe keshillimi bujqesor shqiptar nder vite – Tatjana Dishnica
Kerpudhat Spontane – Prof. As. Dr. Thoma Nasto, Prof. As. Dr. Nikollaq Bardhi
Kiwi – Gjovalin Gjeloshi
Kiwi(Aktinidia) – Andrea Ceko, Efigjeni Kongjika, Adem Salillari, Stefo Kongjika
Koha per Riciklim – Prof. Asc. Sazan Guri, Dr. Proc. Marianthi Guri, Dr. Proc. Aulent Guri, Gledis Guri
Krasitja e pemeve frutore – Agr. Dod Jaku
Kultivimi i Dredhezes – Prof. Dr. Agim Zajmi, Msc. Kujtim Lepaja, Msc. Lavdim Lepaja
Kultivimi I duhanit- Kadri Kyçyku
Kultivimi i Kerpudhave – Prof. As. Dr. Nikollaq Bardhi, Prof. As. Dr. Thoma Nasto
Kultivimi I Misrit- Adem Salillari, Imer Rusinovci, Zef Gjeta
Kultivimi i Mjedres – Agim Zajmi, Kujtim Lepaja, Lavdim Lepaja
Kultivimi i Ullirit – Fadil Thomaj, Dhimiter Panajoti
Kultura e Ullirit dhe Shtimi i tij – Dr. Rakip Iljazi, Prof. Adem Salillari
Kumte nga Kohë të Largëta- Resmi Osmani
Lule e Bimë Zbukuruese për Shtëpi, Kopshte e Vila – Ing. Vasil Jani
Magjia e Ujit & Liqeni I Tiranes- Sazan Guri, Gledis Guri
Manual I Nematologjise Bujqesore- Vangjel Jovani, Natasha Duraj
Manuali Vreshtarise – Agr. Dod Jaku
Manuali i Produkteve te Mbrojtjes -Adem R. Demaj, Arben Mehmeti
Mbi Teorine e Modelimeve Hidraulike te Lumenjeve – Prof. Dr. Pandi Stratoberdha
Mbrojtja dhe Rehabilitimi I Ambientit të Dëmtuar nga Shfrytëzimi Minerar- Edmond Hoxha
Mbrojtja e Integruar e Bimeve – Dr. Enver Isufi
Mbrojtja e Integruar e Bimeve ne Praktike- Enver Isufi
Menaxhimi i Cilesise ne Prodhimin e Bimeve Aromatike dhe Mjekesore- Xhevaire Dulja, Andrea Primavera
Misri – Prof. Dr. Adem Salillari, Dr. Zef Gjeta
Molla – Fadil Thomaj, Hafuz Domi, Telat Spahiu
Monitorimi I Tokës dhe Ujërave që Përdoren në Bujqësi- Sherif Lushaj, Perparim Laze, Et’hem Ruka, Vangjo Kovaçi, Skender Belalla, Abdulla Mani, Zamir Dede
Mrekullite e Sheges – Pjerin Preka
Nematodat e bimeve dhe kontrolli i tyre – Prof. Dr. Vangjel Jovani
Ngrohja Globale dhe Ndryshimet Klimatike -Sazan Guri, Luan Hasanaj, Aulent Guri
Njerezit e Mire te Luleve- Tomson Nishani
Pasurite Ujore te Shqiperise – Niko Pano
Pemet Subtropikale Gjetherenese – Prof. Dr. Resmi Osmani, Dr. Tatjana Koka
Pemetaria dhe Vreshtaria ne Shqiperi dhe ne Kosove – Efigjeni Kongjika, Latif Susuri, Agim Zajmi, Arben Myrta
Perimekultura e Zbatuar ne Serra dhe Fushe te Hapur – Prof. Dr. Hysen Cobani
Plehërimi Inorganik dhe Pjelloria e Tokës- Andrea Vangjeli
Praktikumi i Agrometeorologjise – Prof. Dr. Spiro Grazhdani
Prodhimi i Fidaneve te Hardhise – Dr. Baki Dervishi, Prof. As. Dr. Stefan Gjoka, Msc. Silvana Dervishi
Profesor Ahmet Qosja Mjeshter i Madh 80 vite jete, Pune dhe Krijimtari – Prof. Asc. Dr. Zef Gjeta
Punime Shkencore – Ing. Adem Selimi
Reduktimi, Riperdorimi, riciklimi -3R-te. Metoda Ekologjike Te Trajtimit te Mbetjeve Urbane-
Regjistrimi i tokes – Ndoc Vata
Rilievi i Shqiperise, Akademia e Shkencave e Shqiperise – Gjovalin Gruda
Sedimentologjia Dhe Stratigrafia Sizmike ne Upa- Sazan Guri
Sfida dhe Perspektiva ne Ekstensionin Bujqesor – Irfan Tarelli
Shartimi i Pemëve – Prof. Dr. Agim Zajmi, Msc. Kujtim Lepaja, Msc. Lavdim Lepaja
Shega – Historiku, Vetite, Teknologjia e Kultivimit, Vlerat – Prof. As. Dr. Zef Gjeta
Shkenca e Mjedisit -Sazan Guri, Marianthi Guri
Shkenca e mjedisit, zhvillimi i qendrueshem – Nexhat Daci & Majlinda N. Daci-Ajvazi
Sistemet e Informacionit Gjeografik -Ferim Gashi, Pal Nikolli, Murat Meha
Sizmiciteti, sizmotektonika dhe vleresimi i rrezikut ne shqiperi-Shyqyri Aliaj, Siasi Kociu, Betim Muco, Eduart Sulstarova
Soja – Prof. Dr. Selim Karaj
Stratigrafia Sekuenciale- Sazan Guri
Toka dhe Erozioni- Mahmud Xhelili
Tokat e Shqipërisë- Fran Gjoka
Tradita Bujqesore te Shqiptareve – Prof. Dr. Spiro Shkurti
Transformimi Gjenetik i Kulturave Bujqesore – Akademia e Shkencave, Instituti i Kerkimeve Biologjike
Ullishtaria Organike – Enver Isufi, Dhimiter Panajoti, Mendim Bacaj
Universitetet dhe Shkenca nen Peshen e Mosreformimit – Besnik Gjongecaj
Vendgroposja Metode Ekologjike e Trajtimit te Mbetjeve Urbane- Marianthi Guri
Vlora dhe R-Ambot- Sazan Guri, Desdemona Stefa, Ardian Klosi, Petrit Levendi
Vreshtaria per fermerin- Baki Dervishi
Wisdom from Vine and Wine- Andrea Shundi, Ahmet Osja
Zoohigjiena – Prof. Dr. Xhevat Domi
U shtua në shportë Shiko shportën Kryej blerjen